Rouis, werkvoorbereider

Functie
Werkvoorbereider
In dienst
2 jaar

Met een timmerman als vader is de bouw bij Rouis (21) met de paplepel ingegoten. Hij heeft alle stages tijdens zijn opleiding bij Jan Snel gelopen en ging daarna aan de slag als werkvoorbereider. “Je kunt hier in korte tijd veel projecten hebben. Elke dag is daardoor anders. Dat is snel schakelen, maar dat maakt het juist leuk.”

“Als je wil doorgroeien krijg je daar hulp bij. Er wordt echt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn, in combinatie met je huidige werk.”

Drie stages bij Jan Snel

“Ik ben al vroeg begonnen met werken, altijd in de bouw. Mijn vader is timmerman in de buurt en van jongs af aan nam hij me al mee naar de werkplaats bij zijn werk. Van hem heb ik een hoop meegekregen. Tijdens de middelbare school werkte ik bij een bouwbedrijfje, in 2016 begon ik met bouwkunde op het mbo. In mijn tweede jaar kwam ik via een bekende aan mijn stage bij Jan Snel. De eerste helft deed ik mijn stage in de ene fabriekshal om de manier van bouwen te leren kennen, de tweede helft in een andere hal. In mijn derde jaar ging ik terug naar school en kwam ik opnieuw bij Jan Snel terecht. Deze keer op kantoor. Uiteindelijk ben ik hier ook afgestudeerd en kreeg ik mijn baan als werkvoorbereider aangeboden.”

Veel projecten in korte tijd

“Als werkvoorbereider in de modulaire bouw kun je in korte tijd veel projecten hebben. Elke dag is daardoor anders. Een groot verschil met de traditionele bouw, want werkvoorbereiders zitten daar vaak op langdurige projecten. Soms ben ik met tien kortere projecten tegelijk bezig. Dat is snel schakelen, maar dat maakt het leuk.”

Een ticket voor de Grand Prix

“Mijn leukste project was de Grand Prix in Zandvoort. Mijn projectleider was op vakantie en daarom nam ik taken van hem over. Er moet bij zo’n project van alles geregeld worden in korte tijd. ‘Nee’ is geen antwoord, want het moet nu gebeuren. Is er een probleem? Dan lossen we dat op. Het was een uitdaging, maar die druk vind ik leuk. We hebben het project met een goed resultaat afgerond. Met een hele toffe beloning voor mijn werk: een ticket voor de Grand Prix zelf!”

Alle hulp om door te groeien

Uit mijn eerst stage in de fabriekshal heb ik een voordeel gehaald. Als werkvoorbereider bereid je veel voor voor de jongens in de hal en de voormannen op locatie. Je kan daardoor met hen meedenken. Zij zien dat ook en daar krijg je weer waardering voor. Dat motiveert. Uiteindelijk wil ik graag projectleider worden. En als je wil doorgroeien, dan krijg je daar hulp bij. ‘Zoek het maar op en laat het ons weten’, zo gaat het hier. Er wordt echt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn in combinatie met je huidige werk.”

Een hechte groep en je energie kwijt kunnen in je werk

“De groep met collega’s is hecht. Jong en oud loopt door elkaar. We werken hard, zoeken elkaar op en doen leuke dingen buiten werk om. Als je de wil hebt om te werken, dan kan je je energie hier wel kwijt. De uitdaging is er en je hebt alle doorgroeimogelijkheden.”

Benieuwd naar alle andere verhalen?

Daiwa House Modular Europe

Of je de bouw al vanuit huis uit hebt meegekregen of je passie met de bouw juist later hebt ontdekt, bij Daiwa House Modular Europe zoeken we jonge mensen die het willen komen maken. In de dynamische, snel veranderende modulaire bouwsector werk je samen met je collega’s aan een duurzame toekomst.