Werken als timmerman

Echte vakmensen

Vakmensen zijn het, die timmermannen en timmervrouwen. Maar wat doet een timmerman precies en wat zijn de eigenschappen van een timmerman? Bij Daiwa House Modular Europe hebben we veel ervaren timmermannen rondlopen. We vertellen je alles over dit mooie beroep en hoe jouw carrière als timmerman er bij ons uit kan zien. Wil je je carrière bij ons voorzetten? Bekijk dan de vacatures voor timmerman (of timmervrouw!).

Dit doet een timmerman

Timmermannen en timmervrouwen zijn onmisbaar in de bouw. Ze maken, repareren en monteren alles wat met hout te maken heeft. Denk aan kozijnen, deuren, vloeren, dakkapellen en trappen. En dat doen ze niet alleen in de nieuwbouw.

Ook tijdens de verbouwing en renovatie van woningen en andere gebouwen spelen ze een belangrijke rol. Zagen, schaven en beitelen zijn werkzaamheden waar timmermannen en timmervrouwen alles vanaf weten. Een mooi beroep dus.

Wat zijn de eigenschappen van een timmerman?

Veel timmermannen en timmervrouwen hebben de vakopleiding tot timmerman afgerond. Leerlingen van deze opleiding leren met verschillende houtsoorten werken en krijgen alles over het werk waar een timmerman mee te maken krijgt. Naast ervaring en een opleiding is een VCA-certificaat belangrijk als je in de bouw gaat werken. Belangrijke eigenschappen van een timmerman zijn nauwkeurig werken, bouwkundig inzicht en handigheid. Eenmaal klaar met je opleiding kun je zelfstandig aan de slag, maar kun je ook binnen een team van timmermannen aan een groot project werken. Afhankelijk van de klus en het weer kan het werk wel binnen als buiten plaatsvinden.

Zo ziet je carrière als timmerman bij DHME eruit

Overweeg je een carrière als timmerman? Dan zit je goed bij Daiwa House Modular Europe. We zoeken namelijk altijd ervaren én beginnende vakmensen die willen bijdragen aan de realisatie van onze woningen. Bij Daiwa House Modular Europe doen we aan geïndustrialiseerd modulair bouwen. We produceren complete modules op onze productielocaties en monteren ze op de bouwlocatie tot een comfortabele woning. Als timmerman bij Daiwa House Modular Europe zet je samen met je collega’s de schouders eronder op onze productielocatie in Montfoort. Kom je het maken?

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden timmerman

Wat je precies gaat doen als timmerman bij Daiwa House Modular Europe, hangt vooral af van je ervaring. Heb je al veel ervaring, dan zien je werkzaamheden er anders uit dan wanneer je je aan het begin van je carrière als timmerman staat. Ongeacht je ervaring kijken we graag met je mee naar wat je wil leren. In overleg is het bij Daiwa House Modular Europe ook mogelijk om cursussen of opleidingen te volgen zodat je kunt doorgroeien binnen de organisatie. Ook meelopen met andere collega’s behoort tot de mogelijkheden, zodat je je altijd kunt blijven ontwikkelen.

Vacatures timmerman

Ervaren timmerman en op zoek naar een volgende stap in je carrière? Of ben je juist net klaar met je opleiding en wil je ervaring opdoen? We spreken je graag. Het belangrijkste vinden we je affiniteit met de bouw en de passie voor je werk. Bekijk onze vacatures en kom het maken bij Daiwa House Modular Europe.

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!