Werkvoorbereider

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar wat doet een werkvoorbereider nu eigenlijk precies? En wat is het salaris van een werkvoorbereider? Op deze pagina gaan we dieper in op de taken en verantwoordelijkheden van een werkvoorbereider bij Daiwa House Modular Europe.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Taken en verantwoordelijkheden van een werkvoorbereider

Als werkvoorbereider bij Daiwa House Modular Europe speel je een cruciale rol in het bouwproces. Je zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid en gepland zodat projecten van begin tot eind op rolletjes verlopen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen van planningen en schema’s,
  • Het maken van werktekeningen en materiaalstaten,
  • Het aanvragen van offertes en het inkopen van materialen,
  • Het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het project en
  • Het communiceren met opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers.

Als werkvoorbereider bij Daiwa House Modular Europe werk je aan innovatieve en duurzame modulaire bouwprojecten. Je maakt deel uit van een gedreven team en draagt bij aan het realiseren van hoogwaardige woningen en gebouwen.

Salaris en carrièreperspectief werkvoorbereider

Het salaris van een werkvoorbereider in de bouw is afhankelijk van verschillende factoren, zoals opleiding, ervaring en werkgever. Bij Daiwa House Modular Europe kun je rekenen op een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bieden we volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

“De groep met collega’s is hecht. Jong en oud loopt door elkaar. We werken hard, zoeken elkaar op en doen leuke dingen buiten werk om. Als je de wil hebt om te werken, dan kan je je energie hier wel kwijt. De uitdaging is er en je hebt alle doorgroeimogelijkheden.”

Lees het verhaal van werkvoorbereider Rouis

Opleiding tot werkvoorbereider

Om werkvoorbereider te worden heb je minimaal een MBO 4-diploma nodig in een bouwkundige of technische richting. Relevante opleidingen zijn bijvoorbeeld Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra of Werkvoorbereider. Ook ben je in het bezit van een VCA Vol certificaat en heb je kennis van het bouwbesluit. Naast je opleiding zijn er een aantal belangrijke vaardigheden en eigenschappen die je nodig hebt als werkvoorbereider:

  • Plannen en organiseren
  • Communicatieve en sociale vaardigheden
  • Technisch en cijfermatig inzicht
  • Stressbestendigheid
  • Zelfstandig kunnen werken

Vacatures voor werkvoorbereiders

Bij Daiwa House Modular Europe bouwen we al ruim zestig jaar modulair. Wil jij met ons meebouwen aan een mooie toekomst en ben je geïnteresseerd in een vacature als werkvoorbereider? Als werkvoorbereider bij Daiwa House Modular Europe kun je rekenen op een uitdagende en afwisselende baan met goede toekomstperspectieven. Bekijk snel onze vacatures en solliciteer vandaag nog. We kijken ernaar uit om van je te horen.

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!