Modulair bouwen

Complete modules vervaardigd in de fabriek

Bij Daiwa House Modular Europe bouwen we modulair. Modulaire bouw is een bouwtechniek waarbij grote delen van de huisvesting in de fabriek worden vervaardigd. Het gaat om complete modules die we op de bouwplaats monteren tot één gebouw en daar voorzien van leidingwerk, elektra en alles wat er bij dat specifieke gebouw komt kijken.

Aanzienlijke tijdswinst en lagere CO2-uitstoot

Deze bouwmethode heeft grote voordelen op het gebied van kwaliteit, snelheid en duurzaamheid.  Door gestandaardiseerde handelingen, automatisering en robotisering is de arbeidsproductiviteit aanzienlijk hoger en liggen de foutmarges lager. Hierdoor zijn we in staat continu de hoogste kwaliteit te leveren. Door een kortere ontwerpfase kunnen we eerder met de bouw beginnen en de afbouwtijd op locatie tot een minimum beperken. Dat zorgt voor een tijdswinst van 30% tot 50% per project.

Daarnaast zetten we vol in op het hergebruik van materialen en houden we al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze CO2-uitstoot ligt daardoor 50% lager dan bij traditionele bouw. En voldoet een gebouw niet meer aan de wensen van de klant? Dan krijgen de modules in een andere opstelling of op een nieuwe locatie een tweede leven. Hierdoor wordt maar liefst 80 procent van de onderdelen hergebruikt. Slimmer, sneller én schoner dus!

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!