Gerealiseerde projecten

Door samen de schouders eronder te zetten realiseren we onze mooie projecten. Daar zijn we trots op. En als toekomstige collega kan jij hier ook aan bijdragen. Hoe dat eruit ziet? Bekijk hieronder een selectie van onze recente modulaire bouwprojecten.

SET, IJburg

Woningcorporatie De Alliantie stond begin 2017 voor de taak geselecteerde statushouders acuut te huisvesten in Amsterdam. De 141 te realiseren woningen van project SET moesten een volwassen, architectonische uitstraling krijgen, waarbij rekening moest worden gehouden met de bestaande omgeving en haar omwonenden. Het project bestaat uit De eenpersoonsstudio’s en tweepersoons appartementen. De woningen bestaan uit een betonvloer en houtskeletbouw-wanden met een modulaire staalconstructie, waardoor ze stapelbaar zijn. De afwerking van de gevel gebeurde op locatie. Vanwege de urgentie mag maximaal tien jaar van het bestemmingsplan worden afgeweken. Dankzij de modulaire bouwmethode kon het gebouw niet alleen in drie maanden worden neergezet, maar kan het ook weer uit elkaar worden gehaald om dezelfde woningen op een andere locatie opnieuw op te bouwen. Het gebouw heeft een all-electric klimaatsysteem en zonnepanelen die een deel van de energie opwekken.

Farmsumerborg

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen realiseerde Jan Snel een nieuw kindcentrum: De Farmsumerborg. Het pand is gelegen in het Groningse Farmsum, binnen het verhoogde aardbevingsrisico gebied. Wegens schade aan het voormalige pand was er de vraag naar tijdelijke huisvesting. Het resultaat overtrof de verwachtingen aangaande de kwaliteit en het uiterlijk. Hiertoe is besloten permanent gebruik te gaan maken van de nieuwe huisvesting. Het pand voorziet in de functie van schoolgebouw en kinderdagverblijf. Het gebouw is goed geïsoleerd en is volledig elektrisch gebouwd. Zo is de gehele installatie all-electric (warmtepomp), zijn er elektrische ramen op de vide aangebracht en is het pand rondom voorzien van elektrische screens.

Franciscus Gasthuis

Medexs heeft in slechts vier maanden tijd een hybride operatiekamer (OK) opgeleverd voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. In een hybride OK kan een patiënt gescand worden tijdens een operatie. Zo hoeven patiënten niet twee keer een intensieve behandeling te ondergaan. De hybride operatiekamer combineert op die manier twee verschillende zorgprocedures, wat uiteindelijk bespaart in inspanning en revalidatie.

Nadat de gehele operatiekamer vrijwel volledig is opgezet in de fabriek in Montfoort, is deze in losse onderdelen naar de zorglocatie vervoerd. Op de eerste verdieping is de hybride operatiekamer vervolgens aan de bestaande OK gekoppeld, onder meer met behulp van een staalconstructie. Het totale proces is in minder dan een half jaar tijd doorlopen.

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!