Joeri, BIM-implementeur

Functie
BIM-implementeur
In dienst
1,5 jaar

Als we het over BIM hebben, hebben we het ook over Joeri (25). De altijd enthousiaste BIM-implementeur ging anderhalf jaar geleden bij Daiwa House Modular Europe aan de slag. Zoals Joeri zelf zegt had hij wel wat voorwaarden voor zijn nieuwe baan: werken met BIM, kunnen groeien, niet afhankelijk zijn van projecten en de mogelijkheid om werken te combineren zijn met zijn sport. En dat heeft hij gevonden. “Mijn werk vloeit door mijn leven heen, samen met sport en thuis. Ik vind dat erg prettig.”

 

“Mijn werk vloeit door mijn leven heen, samen met sport en thuis. Ik vind dat erg prettig.”

Van detachering tot vaste dienst

“Via een detacheringsbureau kwam ik anderhalf jaar geleden bij Daiwa House Modular Europe terecht en sinds een aantal maanden ben ik officieel in dienst. Als BIM-implementeur werk ik met de software Revit en zorg ik voor een soepele implementatie van Revit en een bijdrage aan de uiteindelijke BIM werkmethodiek (Building Information Modelling). Aan de ene kant betekent dat ‘gewoon’ mijn werk doen, maar aan de andere kant is het ook zorgen dat wat ik doe goed landt bij mijn collega’s. Ik geef trainingen en ben constant bezig om het werken met Revit verder te ontwikkelen zodat dat we steeds beter kunnen ‘BIMmen’.”

Verliefd op het werk

“Ik heb heel erg het gevoel dat ik hier mezelf kan zijn. De sfeer is laagdrempelig en informeel, en mijn collega’s voelen soms meer als vrienden. Ook ziet mijn leidinggevende echt wat ik heb bereikt, zelfs dingen die ik zelf niet zie. Bij mijn vorige werkgever had ik het gevoel dat ik altijd een personeelsnummer bleef, hoe hard ik ook werkte en welke resultaten ik ook bereikte. Alleen al de erkenning dat er gezien wordt wat je doet maakt dat ik me hier erg gewaardeerd voel.”

Alle ruimte voor passie naast werken

“Ik doe vier keer per week aan ballroomdansen. Daarvoor moet ik naar vaste locaties en vaak moet ik daar een stuk voor reizen. Dat betekent dat ik op zo’n dag om stipt 17:00 uur weg moet van werk. Bij Daiwa House Modular Europe steunen ze mijn passie, dat vind ik super tof. Mijn leidinggevende vindt het tof dat ik dit doe en moedigt me aan. Dat doet hij trouwens niet alleen bij mij, ik zie dat dat ook bij mijn andere collega’s gebeurt. Natuurlijk moet ik ervoor zorgen dat ik mijn werk op tijd af heb. Maar daar krijg ik al het vertrouwen voor.”

Werkervaring is lang niet altijd nodig

“Het is mijn missie om anderen de ruimte te bieden om te groeien. Werkervaring is lang niet altijd nodig, als je maar de wil en passie hebt om mee te groeien. Ik geloof erg in studenten. Zelf heb ik hbo-bouwkunde gestudeerd, maar ook mbo’ers en wo’ers die klaar zijn met hun studie kunnen op onze afdeling terecht. Je moet het werk vooral leuk vinden. Als je je daarin herkent, dan kun je hier echt je plek vinden.”

Benieuwd naar alle andere verhalen?

Daiwa House Modular Europe

De modulaire bouwsector blijft groeien. Daarom zoeken we meer enthousiaste mensen die net als Joeri energie krijgen van het werken met BIM en andere zaken die de bouw elke dag een stap verder brengen. Werkervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist. Met de wil om met ons mee te groeien werken we samen aan de ontwikkeling van ons bedrijf. Kom het maken!