Vacatures servicemonteur

Werken als servicemonteur

Door de enorme vraag en de ontwikkelingen in de modulaire bouwsector groeit ons bedrijf in rap tempo. Daarom zijn we continu op zoek naar vakmannen en -vrouwen die met ons aan de modulaire toekomst willen bouwen. Wil jij werken als servicemonteur modulaire bouw? Dan ga je elke dag aan de slag met servicewerkzaamheden op verschillende locaties. 

Wat is een servicemonteur?

Een servicemonteur is iemand die problemen oplost bij klanten. Bij de situatie waarin je terecht komt, zal het altijd wenselijk zijn dat de oplossing er zo snel mogelijk is. Het is daarom belangrijk dat je goed onder druk kunt werken. Om de problemen bij klanten zo snel mogelijk op te lossen, is het belangrijk dat je ervaring hebt opgedaan in verschillende vakgebieden, zoals elektra, loodgieter en installaties. 

Naast het draaien van diensten op maandag tot vrijdag, zijn servicemonteurs verantwoordelijk voor het draaien van wachtdiensten. Dit houdt in dat je eens in de 7 weken in het weekend en ‘s nachts bereikbaar moet zijn voor onze klanten. 

Bij Daiwa House Modular Europe zijn veel verschillende projecten, wat maakt dat dit een afwisselende baan is. Vaak zie je productiemedewerkers in branches zoals de metaalbewerking of farmaceutische industrie. Maar ook bij bouwbedrijven vervullen productiemedewerkers een belangrijke rol.

Wat doet een servicemonteur?

Als servicemonteur (ook wel service- en onderhoudsmonteur of servicetechnicus genoemd) bij Daiwa House Modular Europe ben je verantwoordelijk voor voor alle servicewerkzaamheden op verschillende locaties in Nederland en af en toe ook in het buitenland. 

Als service monteur krijg jij zowel te maken met periodieke onderhoudswerkzaamheden als het oplossen van problemen bij klanten. Hiervoor ga je vaak individueel op pad. De problemen kunnen van alles zijn, van lekkage tot elektra-schade. Werken als servicemonteur is daarom een veelzijdige functie waarbij geen dag hetzelfde zal zijn. 

Opleiding tot servicemonteur

Om aan de slag te gaan als servicemonteur is het handig om een technische opleiding afgerond te hebben. Een MBO opleiding tot monteur is een mooie, brede basis. Daarnaast zijn er ook veel opleidingen die gericht zijn op een specifiek werkgebied als servicemonteur. Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op: 

 • Servicemonteur installatietechniek (mbo 3)
 • Servicemonteur koudetechniek (mbo 3)
 • Servicemonteur elektrotechniek (mbo 3)
 • Servicemonteur werktuigbouw (mbo 3)
 • Eerste monteur elektrotechnische installaties en systemen (mbo 3)
 • Servicetechnicus installatietechniek (mbo 4)
 • Servicetechnicus koudetechniek (mbo 4)
 • Servicetechnicus elektrotechniek (mbo 4)
 • Servicetechnicus werktuigbouw (mbo 4)
 • Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties (mbo 4)
 • Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (mbo 4)

Over welke eigenschappen beschikken servicemonteurs?

Om aan de slag te gaan als servicemonteur is het handig om één van de technische MBO opleidingen afgerond te hebben. Tijdens de opleiding kom je vaak al in aanraking met de praktijk waardoor je ervaring hebt met de bijbehorende werkzaamheden. Naast een afgeronde opleiding is het bezitten van bepaalde certificaten, zoals een heftruckcertificaat en een VCA diploma, wel handig als je snel aan de slag wilt bij Daiwa House Modular Europe.

Omdat je als servicemonteur veel onderweg bent naar klanten, is het bezitten van een rijbewijs B noodzakelijk. 

Tenslotte gaat het uitvoeren van jouw taken als loodgieter je met gemak af als je over de volgende eigenschappen beschikt: 

 • Service- en klantgericht
 • Oplossingsgericht en accuraat
 • Stressbestendig
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Hoge mate van zelfstandigheid

Servicemonteur vacatures

Ervaren servicemonteur en op zoek naar een volgende stap in je carrière? Of ben je juist net klaar met je opleiding en wil je ervaring opdoen? We spreken je graag. Het belangrijkste vinden we je affiniteit met de bouw en de passie voor je werk. Bekijk onze vacatures en kom het maken bij Daiwa House Modular Europe.

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!