Elektricien vacature

Werken als elektricien

Werken als elektricien in de modulaire bouw? Dan ga je elke dag aan de slag in de fabriekshallen op locatie. Een verwarmde hal, met goede verlichting en een veilig omgeving en geen regen, wind of vorst op jouw werkplek. In deze hallen worden complete modules gebouwd voor diverse huisvestingsoplossingen. Deze modules direct voorzien van leidingwerk, elektra en binnen-afwerking.

Wat is een elektricien?

Een elektricien is iemand die elektrische apparaten en leidingen aanlegt, onderhoud en repareert. Je bent tijdens je werkdag zo continu bezig met elektrotechniek, stroom, het elektriciteitsnet en alle apparatuur die daarop aangesloten is. 

Als elektromonteur bij Daiwa House Modular Europe zorg je ervoor dat stroom veilig één van de diverse huisvestingsoplossingen binnenkomt. En dat de apparaten en machines die werken op die stroom, in bijvoorbeeld een woning of kantoor, ook goed zijn aangesloten. Zo voorkom je kortsluiting. 

In vacatures wordt een elektricien soms ook elektromonteur, monteur elektrotechniek of monteur elektrische installaties genoemd. 

Bij Daiwa House Modular Europe zijn veel verschillende projecten, wat maakt dat dit een afwisselende baan is. Vaak zie je productiemedewerkers in branches zoals de metaalbewerking of farmaceutische industrie. Maar ook bij bouwbedrijven vervullen productiemedewerkers een belangrijke rol.

Wat doet een elektricien?

Als elektricien bij Daiwa House Modular Europe houd je je bezig met het aanleggen, het onderhoud en het herstellen van elektrische installaties en leidingen. Kortom, je bent verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van elektra werkzaamheden aan onze modulaire bouwsystemen. Tevens kun je eenvoudig storingen aan elektrische apparatuur lokaliseren en zelfstandig oplossen.

Kortom, als elektricien ben je verantwoordelijk voor: 

  • Het installeren van elektrische installaties en leidingen
  • Het zien en oplossen van technische problemen
  • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden
  • Het signaleren en melden van afwijkingen
  • Het lezen van technische tekeningen
  • Het zorgen voor een nette en veilige werkomgeving

Wat zijn de functie eisen om aan de slag te gaan als elektricien?

Om aan de slag te gaan als elektricien is het handig om een technische opleiding afgerond te hebben. Zo kan je op het VMBO een technische kant kiezen. Ook kun je kiezen om een vervolgopleiding te volgen, denk hierbij aan de opleiding elektrotechniek op MBO niveau 2 of MBO niveau 3. Tijdens deze opleidingen kom je vaak al in aanraking met de praktijk waardoor je ervaring hebt met elektra werkzaamheden. 

Naast een afgeronde opleiding is het bezitten van bepaalde certificaten, zoals een heftruckcertificaat en een VCA diploma, wel handig als je snel aan de slag wilt bij Daiwa House Modular Europe. 

Tenslotte gaat het uitvoeren van jouw taken als loodgieter je met gemak af als je over de volgende eigenschappen beschikt: 

  • Service- en klantgericht
  • Flexibele instelling  
  • Hoge mate van zelfstandigheid

Doorgroeimogelijkheden als elektricien

Als elektricien bij Daiwa House Modular Europe heb je veel doorgroeimogelijkheden binnen de wereld van de bouw en techniek. 

Als elektromonteur kan je bijvoorbeeld doorgroeien naar een leidinggevende functie. In deze functie ben je op meerdere fronten tegelijk bezig. Zo houd je het overzicht bij een project, stuur je collega’s aan, heb je contact met klanten en ben je eindverantwoordelijk voor het resultaat van het project. 

Elektricien vacatures

Ervaren elektricien en op zoek naar een volgende stap in je carrière? Of ben je juist net klaar met je opleiding en wil je ervaring opdoen? We spreken je graag. Het belangrijkste vinden we je affiniteit met de bouw en de passie voor je werk. Bekijk onze vacatures en kom het maken bij Daiwa House Modular Europe.

Ben jij overtuigd om bij ons te komen werken? Bekijk al onze vacatures of stuur een open sollicitatie!